Witam,
Jestem nowym graczem jednak bardzo gra mi się spodobała i sądzę że zostanę z nią na dłużej Bardzo brakuje mi tu jednak jednej rzeczy która usprawniłaby komunikację. Czytałam powiązane tematy na forum i sądzę że mój pomysł by się tutaj świetnie sprawdził
Chodzi o czat. Ludzie skarżą się że nie wiedzą kogo przyjmują do studia a później nie chce im się z tą osobą nawet na czacie rozmawiać bo jest irytująca, albo ktoś kogo przyjmujemy do studia jest miły, aktywny ale ma totalnie inne zainteresowania i nie ma z nim tematu do rozmów. Sądzę że czat ogólny byłby świetnym sposobem na to w dodatku byłby wygodny.
Z boku strony czat mógłby być uruchomiony cały czas i byłby czat ogólny, który mogliby przeczytać wszyscy gracze, na innym kanale, który byłby oznaczony inną komendą i innym kolorem moglibyśmy pisać z osobami z naszego studia. Po kliknięciu dwa razy na nick jakiegoś użytkownika otwieramy nowy kanał na rozmowę prywatną tylko z tą wybraną osobą ( lub z całą grupą osób niekoniecznie z jednego studia) na dole pod czatem moglibyśmy mieć listę kontaktów z podziałem "studio" "znajomi"- spoza studia i ignorowani - bo mielibyśmy również przycisk do ignorowania danego gracza - i nie widzielibyśmy jego wiadomości obojętnie na którym kanale.
Czat główny można również podzielić na kanały -
-dla początkujących - czyli porady dla nowych bez studia oraz "matki boskie samarytanki" czyli doświadczeni gracze, którzy z własnej woli chcą pomagać nowym i może odławiać tych obiecujących do swoich studiów.
- czat ogólny - dla wszystkich graczy po osiągnięciu np 10 poziomu
- czat hmm nie mam pojęcia jak go nazwać nazwą roboczą niech będzie erotyczny Każdy wie ile wiadomości o zabarwieniu erotycznym krąży w tej grze. Taki czat dałby upust fantazjom i na takim czacie rozmawialiby ze sobą ludzie którzy własnie dla takich rozmów tutaj się znaleźli i nie będą musieli stale w ciemno strzelać
Wydaje mi się, że taki czat mógłby zdać egzamin w tej grze i bardzo by się przydał. Studia byłby bardziej zgrane bo każdy grałby z ludźmi których lubi, zniknąłby problem ze spamem w skrzynce odbiorczej. Nikt nie wchodziłby do studia w ciemno, jeśli ktoś nie ma studia mógłby uzyskać pomoc od innych użytkowników.
Co myślicie?