Kompletnie ten pomysł do mnie nie przemawia.
Oczywiście może się sprawdzać w grach, w których mamy właśnie czat globalny i nie mamy szans na "ucieczkę" przed trollującym nas natrętem (z którym nie chcemy mieć do czynienia).
Funkcja ignore jest zawsze ostatecznością, a ww. przykładzie jedyną opcją.
Czy się uczymy czy pracujemy, nigdy w życiu nie jest też tak, że wszystkich którzy nas otaczają lubimy jednakowo, a jednak często musimy współpracować. To jest zrozumiałe.
BBE jest jedynie grą i ma sprawiać przyjemność. Nie ma tu czatu globalnego, więc mamy ogromną dowolność co do wyboru osób którymi się otaczamy.
Natomiast argument, że jedna osoba może kogoś irytować ale dogaduje się z innymi więc nie chce odejść, czy nie zostanie wyrzucona itd. Też do mnie nie trafia.
Opcja ignore nic tu nie pomoże, bo ignorując jedną osobę, a czat czytając to siłą rzeczy będzie się czytać wypowiedzi innych ze studia którzy z osobą ignorowaną będą toczyły rozmowę. Co za tym idzie, łatwo będzie można tak czy siak wszystko zrozumieć, również to co nas męczy i drażni (chyba że zignorujemy wszystkich ze studia ).
Jeżeli na prawdę nam to jednak dokucza to możemy zrobić właśnie to o czym wspomniałaś, nie czytać wypowiedzi tej jednej osoby (tak jakby zamknęło się oczy), a tym bardziej na nie odpowiadać bo i po co skoro nas denerwuje. Ignorować po prostu we własnym zakresie.
Niestety jeżeli sytuacja w studiu jest taka a nie inna, że aż wymaga opcji jak w temacie to nie wróżę takiemu studiu nic dobrego.
Czy opcja ignore byłaby w grze czy by jej nie było to skład takiego studia i tak szybko zapewne się zmieni, jeżeli relacje się nie poprawią (a funkcja ignorowania temu nie służy).
Pytanie brzmi kto by chciał być w studiu, w którym co druga osoba kogoś ignoruje, zwłaszcza że jak słusznie stwierdziłaś z czatu w nim korzysta raptem 10-12 osób?
Ja na pewno nie, dlatego moja odpowiedź na cały temat brzmi nie. Według mnie rzecz całkowicie zbędna.